Κατηγορίες & βραβεία

Aναλυτικά οι κατηγορίες υποψηφιοτήτων στα βραβεία

Πυλώνας 1.
Architectural Design & Construction

Στον πυλώνα αυτό θα αναδειχτούν τα έργα/ οικοδομήματα που έχουν το ξύλο ως βασικό δομικό υλικό στο σύνολο της κατασκευής ή ένα τμήμα αυτής. Κάθε έργο διεκδικεί το βραβείο σε καθεμία από τις παρακάτω ενότητες ανάλογα με το σκοπό/χρήση του αλλά και το μέγεθος της κατασκευής. Γίνονται δεκτά έργα που έχουν ολοκληρωθεί, ή έργα που είναι σε εξέλιξη ή έχει ολοκληρωθεί η μελέτη τους.

Ενότητες


1.1. Residential
Στην ενότητα μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα όλα τα έργα οικιστικής χρήσης, ανεξαρτήτως μεγέθους, τα οποία είναι νέες κατασκευές και έχουν το ξύλο ως βασικό δομικό υλικό στο σύνολο της κατασκευής ή τμήμα αυτής (π.χ. δωμάτιο, εξωτερικός χώρος, σύνολο κουφωμάτων κ.ο.κ.)


1.2. Residential – ΠΡΟΚΑΤ
Στην ενότητα μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα όλες οι ΠΡΟΚΑΤ κατασκευές, ανεξαρτήτως μεγέθους και χρήσης (οικιστική, εμπορική κ.ό.κ), τα οποία είναι νέες κατασκευές και έχουν το ξύλο ως βασικό δομικό υλικό.


1.3. Retail
Στην ενότητα μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα όλα τα έργα εμπορικής χρήσης, ανεξαρτήτως μεγέθους, τα οποία είναι νέες κατασκευές και έχουν το ξύλο ως βασικό δομικό υλικό στο σύνολο της κατασκευής ή τμήμα αυτής (π.χ. δωμάτιο, εξωτερικός χώρος, σύνολο κουφωμάτων κ.ο.κ.).


1.4. Γραφεία – Εργασιακοί Χώροι


1.5. Παραγωγικές Μονάδες


1.6. Hotels/ Resorts/ Wellness/ Spa Centers
Στην ενότητα μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα όλα τα έργα τουριστικής χρήσης, ανεξαρτήτως μεγέθους, τα οποία είναι νέες κατασκευές και έχουν το ξύλο ως βασικό δομικό υλικό στο σύνολο της κατασκευής ή τμήμα αυτής

1.7. Καφετέριες/ Bar / Εστιατόρια

1.8. Κυβερνητικά κτίρια
Στην ενότητα μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα όλα τα έργα που αφορούν κατασκευή κτιρίων που στεγάζουν υπηρεσίες και φορείς κυβερνητικούς/ κρατικούς, όπως υπουργεία, πρεσβείες, εφορίες κ.ό.κ.


1.9. Κτίρια δημοσίας χρήσης
Στην ενότητα μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα όλα τα έργα δημοσίας και κοινωφελούς χρήσης, ανεξαρτήτως μεγέθους, τα οποία είναι νέες κατασκευές και έχουν το ξύλο ως βασικό δομικό υλικό στο σύνολο της κατασκευής ή τμήμα αυτής όπως: νοσοκομεία, εκπαιδευτικές μονάδες – σχολεία, μουσεία, κέντρα πολιτισμού, βιβλιοθήκες κ.ά.

1.10 Υποδομές

 • 1.10.1. Γέφυρες
 • 1.10.2. Ναυτιλιακές Υποδομές (μαρίνες, ξύλινα deck)
 • 1.10.3. Αστικός εξοπλισμός (παιδικές χαρές, πέργκολες, παγκάκια κλπ)
 • 1.10.4. Εκθεσιακά περίπτερα / κατασκευές
 • 1.10.5. Αγροτικές Υποδομές (χώροι αποθήκευσης και φύλαξης, στάβλοι, γκαράζ)

Πυλώνας 2.
Architecture and Design

Ενότητες


2.1. Interiors
Στόχος της κατηγορίας είναι να αναδείξει τις βέλτιστες, πλέον καλαίσθητες και δημιουργικές χρήσεις του ξύλου στον εσωτερικό σχεδιασμό και την διακόσμηση κτιρίων καθώς και συμπληρωματικές κατασκευές που ολοκληρώνουν το οικοδόμημα (π.χ. χωρίσματα δωματίων, επενδύσεις κ.ό.κ.). Η κατηγορία επικεντρώνεται στο συνολικό concept σχεδιασμού και το αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα.

 • 2.1.1. Residential
 • 2.1.2. Hotels/ Resorts/ Wellness/Spa Centers
 • 2.1.3. Καφετέριες/ Bar / Εστιατόρια
 • 2.1.4. Retail
 • 2.1.5. Γραφεία
 • 2.1.6. Μουσεία – Κέντρα Πολιτισμού – Βιβλιοθήκες – Xώροι Εκδηλώσεων

2.2. Exteriors
Στόχος της κατηγορίας είναι να αναδείξει τις βέλτιστες, πλέον καλαίσθητες και δημιουργικές χρήσεις του ξύλου στον εξωτερικό σχεδιασμό και την διακόσμηση κτιρίων καθώς και συστήματα ή συμπληρωματικές εξωτερικές κατασκευές που ολοκληρώνουν το οικοδόμημα (π.χ. επενδύσεις προσόψεων, περιφράξεις, πέργκολες, decks, σκάλες, αυλόπορτες κ.ό.κ.).

 • 2.2.1. Residential
 • 2.2.2. Hotels/ Resorts/ Wellness/Spa Centers
 • 2.2.3. Καφετέριες/ Bar / Εστιατόρια
 • 2.2.4. Retail
 • 2.2.5. Γραφεία
 • 2.2.6. Μουσεία – Κέντρα Πολιτισμού – Βιβλιοθήκες – Xώροι Εκδηλώσεων
 • 2.2.7. Landscapes

Πυλώνας 3.
Αποκατάσταση/ Ανακαίνιση/ Συντήρηση

Στόχος του πυλώνα είναι να αναδείξει τα έργα που αποκαταστάθηκαν, ανακαινίστηκαν, συντηρήθηκαν και στα οποία το ξύλο αποτελεί το βασικό υλικό σε δομικό επίπεδο αλλά και την αισθητική αναβάθμιση του κτίσματος.

Ενότητες


3.1. Αποκατάσταση


3.2. Ανακαίνιση


3.3. Συντήρηση


Πυλώνας 4.
Δομικά Στοιχεία, Κουφώματα, Έπιπλα και Διακοσμητικά

Στον πυλώνα αυτό τη διάκριση διεκδικούν έργα με δομικά στοιχεία που χρήζουν τοποθέτησης (π.χ. επενδύσεις τοίχων, σκάλες, πατώματα, ντουλάπες, πάγκοι κουζίνας κ.ό.κ.), μεμονωμένα έπιπλα ή συνθέσεις από ξύλο που υπηρετούν το σκοπό της λειτουργικότητας αλλά και της διακόσμησης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Επιπλέον, δημιουργίες με αποκλειστικά διακοσμητικό σκοπό, που σχεδιάστηκαν είτε με στόχο τη μαζική παραγωγή είτε μοναδικά ή custom-made αντικείμενα.


Ενότητες


4.1. Δομικά Στοιχεία & Υλικά

 • 4.1.1 Δάπεδα
 • 4.1.2. Οροφές
 • 4.1.3. Επενδύσεις Τοίχων
 • 4.1.4. Κουφώματα (παράθυρα, εσωτερικές – εξωτερικές θύρες)

4.2. Έπιπλα Κουζίνας & Ντουλάπες

 • 4.2.1. Ντουλάπια Κουζίνας
 • 4.2.2.Έπιπλα Κουζίνας
 • 4.2.3. Πάγκοι Κουζίνας
 • 4.2.4. Ντουλάπες

4.3. Έπιπλα Κουζίνας

 • 4.3.1. Οικιστικά
 • 4.3.2. Επαγγελματικά

4.4. Διακοσμητικά

Πυλώνας 5.
Καινοτομία
στην Παραγωγή

Από την παραγωγή, τη μηχανική, την αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό, μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, η αριστεία στην καινοτομία του υλικού και τη χρήση/εφαρμογές με νέους και πρωτότυπους τρόπους θα αναδειχτεί μέσα από τα βραβεία της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Ενότητες


5.1. Καινοτομία στην επεξεργασία


5.2.Καινοτομία στην εφαρμογή και χρήση


5.3. Τεχνολογική καινοτομία

Πυλώνας 6.
Sustainability
/Green

Ως φυσικό υλικό το ξύλο έχει την πρωτοκαθεδρία σε σχέση ίσως με οποιοδήποτε άλλο δομικό υλικό ως προς τη βιωσιμότητα και το οικολογικό αποτύπωμα που έχει στο περιβάλλον ενώ επιπλέον μπορεί να φέρει σημαντική εξοικονόμηση στα κόστη της οικοδομής αλλά και στην ενεργειακή ανάγκη του κτίσματος. Τα κριτήρια αυτά θα αναδείξουν τα έργα που θα βραβευτούν σε αυτή την κατηγορία. Ίδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στη χρήση πιστοποιημένης ξυλείας και τον συνολικό, πράσινο σχεδιασμό του έργου.

Ενότητες


6.1. Sustainable Design


6.2. Sustainable Construction


6.3. Sustainable Production

Κορυφαία Βραβεία

Τα κορυφαία βραβεία απονέμονται στις επιχειρήσεις που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία, όπως αυτή προκύπτει αθροιστικά από το σύνολο των βραβείων που κέρδισαν. Η συνολική βαθμολογία προκύπτει ως εξής : Χρυσό βραβείο (Gold): 7 πόντοι – Αργυρό βραβείο (Silver): 3 πόντοι – Χάλκινο βραβείο (Bronze): 1 πόντος

Architect/Designer of the Year

Το βραβείο θα απονεμηθεί στο γραφείο ή τον αρχιτέκτονα/σχεδιαστή, που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους, όπως αυτοί θα προκύψουν από το σύνολο των βραβείων που θα κερδίσει, στο σύνολο των κατηγοριών, σε όλες τις ενότητες.

Contractor of the Year

Το βραβείο θα απονεμηθεί στον ανάδοχο/εργολάβο που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους, όπως αυτοί θα προκύψουν από το σύνολο των βραβείων που θα κερδίσει, στο σύνολο των κατηγοριών, σε όλες τις ενότητες.

Client of the Year

Το βραβείο απονέμεται στην επιχείρηση ή τον ιδιώτη, που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους, όπως αυτοί θα προκύψουν από το σύνολο των βραβείων που θα κερδίσει, στο σύνολο των κατηγοριών, σε όλες τις ενότητες.

Timber Trader of the Year

Το βραβείο απονέμεται στον προμηθευτή πρώτης ύλης που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους, όπως αυτοί θα προκύψουν από το σύνολο των βραβείων που θα κερδίσουν τα έργα που προμήθευσε, στο σύνολο των κατηγοριών, σε όλες τις ενότητες.

Υπό την Αιγίδα

Χορηγός

Η επαγγελματική αρχή της εταιρίας έγινε το 1989 με προσωπική μορφή σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Αργυρούπολη.

Λόγω της τεχνογνωσίας που είχε η εταιρία, η ανάπτυξη ήταν ραγδαία με αποτέλεσμα να συνεργαζόμαστε με τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες της χώρας

Το 2001 έγινε μετεγκατάσταση σε ιδιόκτητο χώρο στη ΒΙΠΕ Κορωπίου με ταυτόχρονη αγορά των πλέον σύγχρονων μηχανημάτων έτσι ώστε να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στα έργα για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Η κατασκευαστική συμμέτοχή της εταιρίας μας ήταν σε πάνω από το 50% των Ολυμπιακών έργων.

Η μεγάλη γνώση του ξύλου μας έκανε να ασχοληθούμε με ότι είχε και έχει σχέση μαζί του.

Συμμετέχουμε σε μια ευρεία γκάμα κατασκευών όπως : Ξενοδοχείων, ξενώνων, καζίνο, γραφείων, τραπεζών, γυμναστηρίων, αεροδρομίων, βιβλιοθηκών, μουσείων, διαμερισμάτων πολυκατοικιών, μονοκατοικιών, καταστημάτων, εμπορικών κέντρων, εστιακών χώρων, φαρμακευτικών εταιριών, νοσοκομείων, διαγνωστικών κέντρων, ιατρείων, σχολείων, αίθουσες χημείων, εξοπλισμού επίπλων διαφόρων ιδρυμάτων, πέργκολες διαφόρων ειδών και οποιουδήποτε τύπου ενεργειακών κουφωμάτων.

Υποστηρικτής

Η εταιρεία IDS - Innovative Decoration Solutions ιδρύθηκε το 2011 από νέους, ανήσυχους, δημιουργικούς ανθρώπους με εμπειρία στον χώρο του ξύλου και του μετάλλου.

Με άριστη τεχνική κατάρτιση, προσαρμοσμένη στις σύγχρονες απαιτήσεις και με όραμα για το αύριο, ανταποκρινόμαστε στη δύσκολη σημερινή επιχειρηματική συγκυρία με το βλέμμα στο μέλλον. Το εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και ο πλήρης εξοπλισμός (φρέζες CNC, laser κοπής, Punching, τεμαχιστικές, μηχανές διάτρησης διαμόρφωσης και συγκόλλησης, flatbed UV printer, φούρνος βαφής κα), εγγυώνται το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η IDS, εδρεύει στο Κορωπί, σε εγκαταστάσεις 2700 Μ2 και δραστηριοποιείται στους τομείς επεξεργασίας ξύλου και μετάλλου, καθώς και της βαφής και UV εκτύπωσης μεγάλων επιφανειών. Καλύπτει έτσι ένα ευρύτατο φάσμα αναγκών δίνοντας παραγωγικές λύσεις σε μηχανικούς, αρχιτέκτονες, διακοσμητές, εταιρείες ή ιδιώτες, που επιθυμούν τη βέλτιστη υλοποίηση των ιδεών ως βασική προτεραιότητα.

Strategic Alliance

the design ambassador

Χορηγοί Επικοινωνίας

Διοργάνωση

Official Publication

Build